RĪGAS VALDA AVOTIŅA PAMATSKOLA

flag

Programma "Latvijas skolas soma"

2021./2022.MĀCĪBU GADS

Orientēšanās spēle 5.–9.klašu skolēniem "Latvijas skolas soma" ietvaros.

Ar SIA "Prima Tour" sadarbojamies atkārtoti un varam droši teikt, ka šī sadarbība neliek vilties!

Šogad 5.–9.klašu skolēni, izmantojot IT tehnoloģijas, devās orientēšanās spēlē "Maskavas forštate - Ķengarags", kur iepazinās ar Ķengaraga vēsturi, leģendām, ēkām, muižām, personībām, ielām, arhitektūru u.c. Skolēni apmeklēja Kuzņecova porcelāna fabrikas stendu, Spīķerus, Zinātņu akadēmijas ēku, Rīgas Jēzus Evaņģēliski luteriskā baznīcu, Rīgas Grebenščikova vecticībnieku draudzi u.c.

Kaut arī daļa skolēnu Ķengaragu pazīst itin labi, tomēr telefona izmantošana maršruta plānošanā un informācijas meklēšanā spēli padara dzīvāku un atraktīvāku, kurā skolēni paši ir izvēles veicēji, maršruta plānotāji, jaunas informācijas atradēji un paši par to atbildīgi.

Spēles vadītāji nodrošina katras klases dalīšanu mazākās komandās un tas veicina skolēnu spēju sadarboties grupas darbā, kā arī sacensību garu. Tā veidojas pašvadītas mācīšanās kompetence.

8. un 9.klašu skolēni orientēšanās spēlē devās ļoti aukstā ziemas dienā, tomēr tās bija lieliskas pārmaiņas saspringtajā mācību procesā, kad dienas kārtību noteica Covid saslimšana ar saviem noteikumiem.

5.–7.klašu skolēniem spēle visus priecēja ar vienu no retajām silti saulainajām pavasara dienām, kas aicināt aicināja uz aktīvu pastaigu svaigā gaisā, izzinot tuvāku un tālāku apkārtni.

Skolēni atzīst – tas bija Super! Un katra komanda apgalvoja, ka tai ir bijis vislabākais vadītājs!

Paldies Prima Tour jauneklīgajai komandai, kas gatava jebkuros apstākļos strādāt ar skolēniem!

<>

Projekta koordinatore Rīgas Valda Avotiņa pamatskolā Dace Eisaka.
Publicēts: 06.06.2022.
Atjaunināts: 06.06.2022.

Skolā viesojas leļļu teātris "Tims".

Iniciatīvas "Latvijas skolas somas" ietvaros pie 1. un 2.klašu skolēniem viesojās leļļu teātris "Tims" ar izrādi "Ceļojums".

Ceļotājs kaķis bērniem palīdz iepazīt īstu draudzību, bet vēl interesantāk par leļļu izrādi ir iespēja lelles pašiem turēt rokās un saprast, kā tās spēj izstāstīt un parādīt savus piedzīvojumus.

Leļļu teātra "Tims" aktieri ir īsti draugi un atklāj bērniem šos brīnumus!

<>

Projekta koordinatore Rīgas Valda Avotiņa pamatskolā Dace Eisaka.
Publicēts: 29.03.2022.
Atjaunināts: 29.03.2022.

Pie mums viesojās Maija un Nils Īles ar perkusijām.

Programmas "Latvijas skolas soma" ietvaros pie mums viesojās Maija Sējāne Īle un Nils Īle ar perkusijām no visas pasaules un kopā ar 3., 4.klašu skolēniem pēc ilga klusuma ieskandināja skolas zāli!

<>

Informatīvais materiāls (PDF, 422.0KB, 8.03.2022.).

Projekta koordinatore Rīgas Valda Avotiņa pamatskolā Dace Eisaka.
Publicēts: 8.03.2022.
Atjaunināts: 8.03.2022.

Pie mums viesojas Makss un Morics.

Programmas "Latvijas skolas soma" ietvaros 1.–2.klašu skolēni noskatījās Latvijas Leļļu teātra izrādes "Makss un Morics" digitālo versiju. Pie lielā ekrāna tikpat kā teātra zālē. Kas ir darbi un kas ir nedarbi? Vai var būt slikti darbi un labi nedarbi? Tas ir jānoskaidro! Maksam un Moricam – nedarbu speciālistiem – noteikti ir kāds padoms. Klases stundās atceramies savus jaukākos un nejaukākos nedarbus, pārrunājam, vai mūsu blēņas citiem arī vienmēr liekas tikai joks, vai mums vienmēr patīk citu blēņas.

<>

Projekta koordinatore Rīgas Valda Avotiņa pamatskolā Dace Eisaka.
Publicēts: 26.10.2021.
Atjaunināts: 12.11.2021.

Ar "Latvijas skolas somu" iepazīstam operetes teātri.

Lai plašāk un dziļāk apgūtu teātra mākslas mācību saturu, 4.–7.klašu skolēni nodarbībā "Operetes radošā laboratorija" virtuāli viesojās uz skatuves, kur top Operetes teātra izrādes, kā arī izpētīja skatītāju zāli, aizkulises un grimmētavu, uzzināja, kas ir operete un muzikālā teātra žanrs, kas ir aktiermeistarība, horeogrāfija, kur teātrī atrodas parters vai balkons, kas ir mistiskās skatuves kulises un iepazina citus terminus. To visu skolēni iepazina unikālā tehnoloģijā veidotā izzinošā izrādē, kas bija skatāma ar virtuālās realitātes 3D brillēm.

Tas bija piedzīvojums!

<>

Projekta koordinatore Rīgas Valda Avotiņa pamatskolā Dace Eisaka.
Publicēts: 15.10.2021.
Atjaunināts: 12.11.2021.

Skolā viesojas Kosmosa burvis!

Programmas "Latvijas skolas soma" ietvaros 3. un 4.klašu skolēni tikās ar Kosmosa burvi no SIA "Framest Music", lai muzikāli atraktīvā veidā papildinātu savas zināšanas par procesiem kosmosā. Ar Nacionālā teātra aktiera Ulda Siliņa palīdzību skolēni izzināja Visuma brīnumus, iepazinās ar Saules sistēmu, izpētīja, cik atšķirīgas ir tās planētas, un noskaidroja, kas ir melnie caurumi, meteorīti un supernovas.

<>

Projekta koordinatore Rīgas Valda Avotiņa pamatskolā Dace Eisaka.
Publicēts: 13.10.2021.
Atjaunināts: 12.11.2021.